MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 19. 09. 2015.

Paketi za "Oazine" socijalno ugrožene korisnike

Darivanje hrane socijalno ugroženim BelomanastircimaDarivanje hrane socijalno ugroženim Belomanastircima(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Veliki broj izbjeglica s Bliskog istoka počeo je stizati u Beli Manastir u četvrtak, 17. IX. 2015. godine, naročito u večernjim satima. Za njih je organiziran prihvatni centar u nekadašnjoj, danas napuštenoj kasarni u Osječkoj ulici. Već sutradan, u petak (18. IX. 2015), uglavnom u poslijepodnevnim satima, gotovo svi su napustili Beli Manastir, neki u vlastitoj režiji, a većina je organizirano odvezena prema Mađarskoj ili Sloveniji.

Pod koordinacijom Gradskog društva Crvenog križa Beli Manastir angažiran je veći broj volontera za pomoć u zbrinjavanju izbjeglica, među njima su bile i "Oazine" aktivistice i volonterke. Kako je broj izbjeglica bio višestruko veći od najavljivanog i kako su mnogi od njih noć proveli po belomanastirskim ulicama i parkovima, pomoć nije bilo lako organizirati i koordinirati. Zato u početku hrane i potrepština nije bilo dovoljno, ali su već u petak prijepodne počele stizati sa svih strana (od građana, udruga, tvrtki…) velike količine hrane. Znatan dio hrane nije se ni uspio podijeliti jer su izbjeglice napustile Beli Manastir, a kako novi "kontingent" – usprkos najavama – nije stizao, postavilo se pitanje što uraditi s hranom (npr. s mliječnim proizvodima i kruhom) koja ne može dugo stajati.

Na inicijativu Marka Đukića, ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Osijek, te njegovog zamjenika Denisa Ćosića, "Oazine" aktivistice Ana i Vesna, uz pomoć dviju volonterki Crvenog križa, spakovale su 40 paketa s po dvije vekne kruha i pet pakovanja abc-sira, koje je "Oazin" razvozač Ljubo u subotu poslijepodne razvezao do 40 socijalno ugroženih Belomanastiraca koji svakog radnog dana primaju "Oazin" besplatni topli obrok, koji se priprema baš u kuhinji Crvenog križa Osijek.

U ime svojih korisnika, "Oaza" zahvaljuje Crvenom križu Osijek na toj velikoj i lijepoj gesti. Naučimo svi biti humani i pomagati onima kojima je pomoć potrebna.

Pročitano 1169 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok