MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 19. 09. 2015.

Paketi za "Oazine" socijalno ugrožene korisnike

Darivanje hrane socijalno ugroženim BelomanastircimaDarivanje hrane socijalno ugroženim BelomanastircimaDarivanje hrane socijalno ugroženim Belomanastircima(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Veliki broj izbjeglica s Bliskog istoka počeo je stizati u Beli Manastir u četvrtak, 17. IX. 2015. godine, naročito u večernjim satima. Za njih je organiziran prihvatni centar u nekadašnjoj, danas napuštenoj kasarni u Osječkoj ulici. Već sutradan, u petak (18. IX. 2015), uglavnom u poslijepodnevnim satima, gotovo svi su napustili Beli Manastir, neki u vlastitoj režiji, a većina je organizirano odvezena prema Mađarskoj ili Sloveniji.

Pod koordinacijom Gradskog društva Crvenog križa Beli Manastir angažiran je veći broj volontera za pomoć u zbrinjavanju izbjeglica, među njima su bile i "Oazine" aktivistice i volonterke. Kako je broj izbjeglica bio višestruko veći od najavljivanog i kako su mnogi od njih noć proveli po belomanastirskim ulicama i parkovima, pomoć nije bilo lako organizirati i koordinirati. Zato u početku hrane i potrepština nije bilo dovoljno, ali su već u petak prijepodne počele stizati sa svih strana (od građana, udruga, tvrtki…) velike količine hrane. Znatan dio hrane nije se ni uspio podijeliti jer su izbjeglice napustile Beli Manastir, a kako novi "kontingent" – usprkos najavama – nije stizao, postavilo se pitanje što uraditi s hranom (npr. s mliječnim proizvodima i kruhom) koja ne može dugo stajati.

Na inicijativu Marka Đukića, ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Osijek, te njegovog zamjenika Denisa Ćosića, "Oazine" aktivistice Ana i Vesna, uz pomoć dviju volonterki Crvenog križa, spakovale su 40 paketa s po dvije vekne kruha i pet pakovanja abc-sira, koje je "Oazin" razvozač Ljubo u subotu poslijepodne razvezao do 40 socijalno ugroženih Belomanastiraca koji svakog radnog dana primaju "Oazin" besplatni topli obrok, koji se priprema baš u kuhinji Crvenog križa Osijek.

U ime svojih korisnika, "Oaza" zahvaljuje Crvenom križu Osijek na toj velikoj i lijepoj gesti. Naučimo svi biti humani i pomagati onima kojima je pomoć potrebna.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok