MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 06. 05. 2015.

Rad "Oazine" praonice (IV/2015)

Mala praonica u Društvenom centruMala praonica u Društvenom centruMirovna grupa Oaza obavlja i besplatno pranje rublja za ugrožene Belomanastirce. Većinom su to korisnici socijalne usluge pomoći u kući za stare osobe. Oni su najčešće bolesni i sami ili nemaju riješen problem pranja rublja pa im je to znatna pomoć u svakodnevnom životu i održavanju higijene. Gerontodomaćice donose rublje na pranje u "Oazinu" praonicu, gdje ga peru, suše, slažu i vraćaju korisnicima, a nekima odnose i kući na sušenje jer imaju zaštićen prostor za sušenje.

U mjesecu aprilu 2015. "Oazina" praonica oprala je ukupno 14 mašina rublja. Od toga je ugroženim Belomanastircima oprano 11 mašina za šest osoba. Prala se posteljina, krupnije rublje, stolnjaci, pidžame, spavaćice, odjeća i drugo. Kako "Oaza" prima doniranu odjeću za svoju Burzu odjeće i obuće, ponekad se takvi predmeti moraju oprati. U mjesecu aprilu oprane su tri mašine takve robe. To su uglavnom bili donji veš, pidžame, odjevni predmeti…

Pročitano 898 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok