MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 21. 05. 2015.

"Oaza" na "Danima kulina" u Jagodnjaku

Ana i Sabina na 'Oazinom' štandu u JagodnjakuAna i Sabina na 'Oazinom' štandu u Jagodnjaku(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 21. V. 2015. godine, započela je manifestacija "Dani kulina Jagodnjak 2015". Program te četverodnevne manifestacije sastavljen je od mnoštva događanja, a prvog dana organizirana je i 14. Kulinijada u Jagodnjaku, koja je prethodnih godina već postala nadaleko poznata. A da je baš tako, pokazalo se i ove godine jer je posjetitelja bilo iz mnogih slavonsko-baranjskih mjesta, ali i iz cijele regije.

Većina gostiju došla je kušati već dobro poznati "baranjski kulin", koji se ravnopravno takmičio s mnogobrojnim kulinima vrsnih majstora iz drugih krajeva. Najbolje uzorke odredio je i proglasio stručni žiri (o tome možete pročitajte ovdje), ali – kako nam se čini – uz finu baranjsku insku kapljicu i sir, nije bilo neke velike razlike jer su pladnjevi, oko kojih je bila velika gužva, planuli u trenu.

Uz Kulinijadu, održavani su još i izložba starih alata i namještaja, likovna kolonija, gastrosajam autohtonih proizvoda, sajam mehanizacije, defile konja i konjskih zaprega, takmičenje konjskih zaprega i jahača u čunjevima…, ali su se mogli vidjeti i mnogobrojni štandovi raznih izlagača, među kojima i "Oazin" štand, na kome su bile Sabina i Ana. Prema njihovim riječima sve je bilo dobro, osim kiše koja je – rastjerala izlagače. No, ako je kiša i zasmetala izlagačima, nije zasmetala posjetiteljima, koji su druženje i veselje nastavili pod šatorom uz tamburaški program.

(Fotoalbum: Ljubomir Damjanović)

Pročitano 1152 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok