MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 29. 04. 2015.

Predstavljanje natječajā za građanske akcije

Natječaji koji se raspisuju preko Zaklade SlagalicaNatječaji koji se raspisuju preko Zaklade SlagalicaNatječaji koji se raspisuju preko Zaklade SlagalicaU srijedu, 29. IV. 2014.godine, u Maloj vijećnici Grada Belog Manastira održano je predstavljanje natječajā za financiranje građanskih akcija i jednogodišnjih projekata udruga. Predstavljanje je organizirala Zaklada Slagalica kao provedbeno tijelo Ministarstva socijalne politike i mladih i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za potrebe provedbe decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj. Predstavljačica je bila Jelena-Gordana Zloić, stručna suradnica Zaklade.

Na predstavljanje natječajā odazvala su se 22 predstavnika različitih udruga i neprofitnih organizacija. Uime Mirovne grupe Oaza na predstavljanju su bili zaposlenici Neno Radić i Sanela Stanojević.

Potencijalni prijavitelji na natječaje, odnosno udruge, mogli su se upoznati s pravilima natječajā i natječajnom dokumentacijom kako bi se pripremili za prijavu na sljedeće raspisane natječaje:

a) Natječaj "Naš doprinos zajednici" za građanske akcije

b) Natječaji Ministarstva socijalne politike i mladih

  • Natječaj za udruge koje djeluju u području smanjenja nasilja nad djecom i mladima
  • Natječaj za projekte usmjerene podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece
  • Natječaj za projekte usmjerene mladima

c) Natječaji Ministarstva zdravlja

  • Natječaj "Zaštita i očuvanje zdravlja"
  • Natječaj "Psihosocijalna potpora oboljelima od malignih, zaraznih, rijetkih i kroničnih bolesti i unaprjeđenje zdravlja Roma"
  • Natječaj za suzbijanje ovisnosti

Predviđeno vrijeme trajanja toga mini-infodana bilo je 3 sata, međutim ostavljeno je nešto vremena i za pojedina pitanja i nejasnoće. Pitanja je, naravno, bilo, ali i međusobnih loših iskustva oko strogih pravila ministarstava vezanih za birokraciju, koja svima stvara najveće probleme. Saznali smo zanimljive statističke podatke koji kažu da je na području Osječko-baranjske županije registrirano oko 4000 udruga. Zanimljivo je i to da je najviše odobrenih projekata koje dodjeljuje Zaklada Slagalica upravo u našoj županiji (od pet županija u kojima djeluju), u kojoj je na prvom mjestu Osijek, a odmah iza njega Beli Manastir.

Predstavljanje natječajā održano je u suradnji s Baranjskom razvojnom agencijom Grada Belog Manastira.

Pročitano 780 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok