MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 05. 05. 2009.

Potpisivanje ugovora za projekt "Prepoznajmo nasilje"

Potpisivanje ugovora s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi
Vesna Nedić potpisuje ugovor za projekt vrijedan 103.500 kuna

U utorak, 5. V. 2009. godine u Zagrebu "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić potpisala je ugovor o financiranju projekta "Prepoznajmo nasilje". Taj je projekt "Oaza" poslala na Poziv (dugačkog naziva!) za sudjelovanje udruga koje se bave socijalnom i humanitarnom djelatnošću u provođenju projekata iz područja socijalne skrbi, čiji se sadržaj odnosi na provedbu mjera iz Nacionalnih strategija, planova i programa, u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću za 2009. godinu. Ukupan iznos od 3.182.142 kune Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi rasporedilo je na 22 projekta, od kojih je "Oazin" projekt dobio 103.500 kuna.

Od baranjskih udruga odobren je još i projekt "Škola za roditelje" Udruženja "Baranja" iz Bilja u iznosu od 240.000 kuna. Popis svih projekata koji su odobreni može se vidjeti ovdje (pod nazivom Popis odobrenih prijava - Poziv na suradnju Humanitarne udruge). Potpisivanje ugovora obavljeno je u prostorijama Ministarstva mora, prometa i razvitka.

Opći je cilj "Oazinog" projekta "Prepoznajmo nasilje" razvijati vještine i modele za suzbijanje nasilja među mladima te usmjeravati djecu na razvijanje multikulturalnosti, tolerancije, ljudskih prava i nenasilnog rješavanja sukoba. Projekt će se odvijati u osnovnim školama na području Grada Belog Manastira (u Belom Manastiru i u Šećerani) i svakog petka u "Oazinim" prostorijama u belomanastirskom Društvenom centru. Projektom će se obuhvatiti oko 400 učenika i 15 nastavnika.

Pročitano 919 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok