MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 24. 04. 2009.

"Oaza" na Danima vina i turizma u etnoselu Hotela Patria

 

Dani vina i turizma
Oaza i Hrvatska žena u partnerstvu s TZ Baranje

U četvrtak i petak, 23. i 24. IV. 2009. godine u novouređenom etnoselu Hotela Patria u Belom Manastiru održani su - uz bogat kulturno-umjetnički i eno-gastronomski program - Dani vina i turizma u organizaciji Osječko-baranjske županije, Hrvatskog zavoda za poljoprivredno-savjetodavnu službu i Turističke zajednice Osječko-baranjske županije. U okviru te manifestacije održana je Prva regionalna izložba i natjecanje u kvaliteti vina, na koju je pristiglo 179 uzoraka vina iz cijele Slavonije i Baranje te iz Mađarske.

 

Na Danima vina i turizma učestvovala je i Turistička zajednica Baranje, koja je u partnerstvu s Mirovnom grupom Oaza i Društvom "Hrvatska žena" u jednoj od etnokućica priredila izložbu baranjskih rukotvorina i suvenira.

Svečano otvaranje manifestacije uveličali su brojni gosti i posjetioci, ali su ipak najveću pažnju izazvali izlagači i njihova vina i delicije, koji su mamili iz svakog dijela etnosela. Uz paprikaš u kotliću, grah, kulin, domaće pogačice i ostale specijalitete, posjetioci su mogli probati i domaći sir i kolače. A sve se to obilno zalijevalo izloženim i ocijenjenim vinima. Najboljim vinima ocijenjeni su traminac, ledena berba, Gospodarstva Raven d.o.o. iz Trnave; beljski šardone, izborna berba; graševina, kasna berba, Mihalja Gerštmajera mlađeg iz Zmajevca te graševina, izborna berba bobica, tvrtke Feravino iz Feričanaca. Tim vinima dodijeljena su odličja veliko zlato. Dodijeljeno je još 28 zlatnih, 87 srebrnih i 40 brončanih odličja te 7 priznanja. Predsjednik žirija bio je poznati suljoški vinar i podrumar Ivan Gregurek.

Dani vina i turizma
Ana Jeličić i Oazine rukotvorine
Dani vina i turizma
Za svačije oči

 

Dani vina i turizma
179 uzoraka kvalitetnih vina
Dani vina i turizma
I slikari dali svoj doprinos

 

Dani vina i turizma
Nema (p)ića bez kotlića!
Dani vina i turizma
Baranja je majka vina

 

Prvog dana manifestacije održana je i folklorna smotra o kojoj donosimo poseban članak.

Pročitano 1027 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok