MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 28. 02. 2015.

Priče iz "Oazinog" internet-kluba (I/2015)

Internet-klub i Burza odjeće i obućeInternet-klub i Burza odjeće i obućeU "Oazinom" internet-klubu nema više onih prijašnjih gužvi kao što je to nekada bilo. Zato je lakše uočiti neke pojedinosti. Kada je "Oazinoj" burzi odjeće i obuće dojavljeno da postoji raspoloživ ketrec za malo dijete i upućen poziv da se pronađe novi vlasnik kojemu baš to treba, najlakše je bilo zaviriti u Internet-klub i provjeriti ima li tamo malih korisnika. I zaista našao se jedan mališan koji baš ima malu sestru od dvije godine, a "rodit će se još i beba" – rekao je. Odmah je u susjednoj udruzi u Društvenom centru provjerena ta informacija i, pošto dječakova porodica nema telefon, napisano je pismo njegovim roditeljima da kod kuće sačekaju dovoz ketreca, što je izvršio darovatelj. I tako je, još istu večer, "spojeno potrebno sa suvišnim" na obostrano zadovoljstvo onih koji daruju i onih koji primaju.

Ljudska tragedija
Ali nisu uvijek u pitanju radosni događaji. Posljednjih mjeseci starija osoba (nazovimo je Pero!) uobičajila je kratko posjećivati "Oazin" internet-klub, pregledati internet-stranice, ljubazno zahvaliti ili priupitati ima li nešto i za nju od odjeće na "Oazinoj" burzi. Jednog dana na smjeni dežurstva u "Oazi" samo se čulo: "Umro Pero!" – "Pa kako umro? Još takoreći jučer sjedio je tu i kuckao na kompjuteru" – čudile su se "Oazine aktivistice. A dogodila se prava ljudska drama.

Preko noći Pero se smrznuo u nekom neadekvatnom prostoru gdje je prespavao. I tek tad im je postalo jasno zašto je izabrao dva najveća i najdeblja muška zimska kaputa u kratkom razmaku te zašto je tražio informacije o slobodnim jeftinijim stanovima. Eto što je danas ljudski život! Možda je "Oazin" internet-klub za pokojnog Peru bio prava oaza – topla prostorija, mogućnost da se toplije obuče i kulturno razmijeni pokoja riječ osnovne ljudske konverzacije.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok