MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 20. 12. 2014.

Izgrađena cesta Jagodnjak – Zornice

Početak ceste prema ZornicamaPočetak ceste prema ZornicamaOve jeseni izgrađena je i asfaltirana nerazvrstana cesta od Jagodnjaka do zaseoka Zornice, zapravo od državne ceste Ž4041 na ulazu u Jagodnjak do Zornica. Cesta je dugačka 3.210 metara i široka 3 i pol metra. Izgrađena je također i odvodnja s obje strane ceste, kao i četiri mosta te pedesetak "ćuprija" preko odvodnih kanala kao prilazi njivama. Investitor je bila Općina Jagodnjak, izvođač radova firma Turković d.o.o. iz Velike Gorice, a nadzor dipl. ing. Branko Dimitrijević iz osječke firme "Estate".

Načelnik Općine Jagodnjak Anđelko Balaban smatra to uspjehom svoje općine jer je nova cesta zamijenila dosadašnji prašnjavi ili blatnjavi put pa će Jagodnjak biti bolje povezan sa Zornicama. Time će biti olakšan pristup plodnim njivama u važnom dijelu jagodnjačkog atara, farmi pčela u Zornicama, voćnjacima uz ceste te šumi uz sjevernu obalu rijeke Drave. Ukupna vrijednost ceste bila je blizu 3 miliona kuna, a financirana je najvećim dijelom iz Mjere 301 evropskog programa IPARD.

Pročitano 1198 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok