MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 18. 12. 2014.

Rad "Oazine" praonice (XI/2014)

'Oazina' praonica...'Oazina' praonica...Mirovna grupa Oaza vrši, između ostaloga, i socijalnu uslugu pranja rublja za svoje korisnike koje obilaze "Oazine" gerontodomaćice u sklopu usluge pomoć u kući. Većinom su to stare i bolesne osobe, koje žive same i nemaju mogućnosti pranja rublja, pa im je "Oazina" usluga znatna pomoć u svakodnevnom životu i u održavanju higijene.

Gerontodomaćice donose rublje na pranje u malu "Oazinu" praonicu u Društvenom centru, suše ga, slažu i vraćaju korisnicima, a nekima odnose rublje odmah nakon pranja jer imaju zaštićen prostor za sušenje. U mjesecu novembru 2014. godine "Oazina" praonica oprala je ukupno 23 mašine rublja. Od toga je za ukupno šest ugroženih Belomanastiraca oprano 12 mašina. Prala se posteljina, krupnije rublje, stolnjaci, pokrivači i drugo.

Kako "Oaza" dobiva doniranu odjeću za svoju Burzu odjeće i obuće, često se takvi odjevni predmeti moraju oprati. U mjesecu novembru oprano je ukupno 11 mašina takve robe. Najčešće su to bili ručnici, posteljina, pidžame, odjeća za manju djecu, ali i drugi predmeti. Ta se roba zbog hladnog vremena najčešće suši u potkrovlju Društvenog centra ili sušilicom, a potom se odlaže na police "Oazine" burze.

Pročitano 1026 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok