MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 03. 12. 2014.

Predavanje o Stevi Čuturilu

Anđelka Pavić, prof.Anđelka Pavić, prof.(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 3. XII. 2014. godine, u belomanastirskoj Velikoj vijećnici, a u organizaciji KUD-a Montenegro – Montenegrina i prijatelja Crne Gore, održana je manifestacija pod nazivom "Crna Gora – moja postojbina". Program je započeo muzičkim nastupom učenika Umjetničke škole Beli Manastir Marije Dragomirović, Ivane Mikec i Bartola Zvečevca pod mentorstvom prof. Manuele Hren-Marčec. Nastavljen je videoprezentacijom fotografija snimljenih u Crnoj Gori, a onda je slijedilo zanimljivo predavanje profesorice Anđelke Pavić o Stevi Čuturilu (1846-1939), pedagogu, piscu i uredniku nedjeljnika "Glas Crnogorca".

Predavanje je bazirano na knjizi "Stevo Čuturilo : pedagog, pisac, prosvetitelj" Danice Kaće Čolović i Srđana Čolovića (2011), a dijelove iz knjige čitali su učenici Druge i Prve srednje škole u Belom Manastiru Aleksandar Radetić i Nemanja Bukvić. Program je završen još jednom videoprezentacijom fotografija iz Crne Gore i prigodnom zakuskom.

Pročitano 1438 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok