MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 15. 10. 2014.

Najava biciklijade na Šećeranskom jezeru

Biciklijada u Belom Manastiru (arhivski snimak)Biciklijada u Belom Manastiru (arhivski snimak)Kako javlja "Glas Slavonije", u sklopu projekta BICBC, kroz koji su gradovi Beli Manastir i Belišće, Osječko-baranjska županija i Hrvatske vode s hrvatske te grad Mohač s mađarske strane sagradili nekoliko desetaka kilometara biciklističkih staza, u subotu, 18. X. 2014. godine, održat će se velika međunarodna biciklijada. Njome će biti obilježena obnova i uspostava biciklističkog centra na Šećeranskom jezeru kod Belog Manastira. Na biciklijadi će sudjelovati 140 biciklista iz Hrvatske i Mađarske.

Promotivnom vožnjom po novosagrađenim stazama Belog Manastira biciklijadi će se priključiti i članovi belomanastirske udruge BURP (Baranjska udruga rekreativnih pustolova), natjecateljskom etapnom sprint-utrkom projekt će promovirati skupina biciklističkih zaljubljenika iz Osijeka, koji će na put prema Belom Manastiru krenuti s Trga Ante Starčevića u 10 sati. U isto vrijeme planiran je start skupine od 70 mađarskih biciklista, koji će prema Baranji krenuti iz Mohača.

U okolici jezera predviđen je raznovrstan program, od natjecanja u sigurnoj vožnji bicikla za osnovce (pod ''patronatom'' Policijske postaje Beli Manastir), preko promotivno-natjecateljske utrke "Green jersey ride – Sprint-kulen-vožnja" pa do promotivne vožnje biciklističkim stazama Belog Manastira. Za sve sudionike osigurani su pokloni, a za najuspješnije zanimljive nagrade.

Bicikliste će pozdraviti i odličja podijeliti župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić te gradonačelnici Belog Manastira i Mohača Ivan Doboš i József Szekó. Projekt sufinancira EU u sklopu IPA-prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska.

(Izvor: Ivica Getto, Glas Slavonije)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok