MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 13. 10. 2014.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (IX/2014)

Veseli me svaki dolazak moje gerontodomaćiceVeseli me svaki dolazak moje gerontodomaćiceMirovna grupa Oaza pružala je i u mjesecu rujnu (septembru) 2014. godine socijalnu uslugu pomoć u kući starim osobama s područja Grada Belog Manastira. Gerontotim koji se time bavi sastojao se od voditeljice i četiri gerontodomaćice, od kojih jedna, po potrebi, obavlja i posao gerontokrojačice. "Oazine" gerontodomaćice izvršile su ukupno 112 obilazaka, obilazeći 18 starih osoba (16 žena i dva muškarca).

Odradile su sljedeće poslove: 34 puta spremale su kuće i stanove, 29 puta nabavljale namirnice i druge potrepštine, 16 puta uređivale dvorišta, tri puta pomagale u pripremi obroka, četiri puta oprale rublje, pet puta odnosile odjevne stvari na popravak i krpanje, šest puta plaćale kućne račune...

Za redovne terapije starih osoba išle su doktorima u Dom zdravlja 12 puta, 11 puta su sređivale razne kućne dokumentacije, ponajčešće medicinske, pet puta podizale lijekove u apoteci… Sa svojim korisnicima imale su 70 razgovora i druženja, deset masaža onima kojima je to potrebno, podijelile su sedam puta besplatne novine i časopise onima koji su zainteresirani za čitanje.

Pored toga obavljale su još mnoge poslove: peglanje, pranje tepiha, donos plina, donos opranih flaša za ajvar, naručivale čišćenje septičkih jama, ponekad pratile korisnice do prijateljice ili ih odvezle u ambulantu, prale posuđe, pomagale pri spremanju zimnice rijetkima koji to još obavljaju, donosile i vodu s bunara, čitale korisnici vjerske časopise, skupljale lišće, presvlačile krevetninu, pomagale pri legalizaciji objekata, naručivale s "Oazinih" likovno-kreativnih radionica za žene naušnice za poklon, razmjenjivale recepte sa svojim korisnicama, razgovarale o svećenstvu, orezivale ružičnjake i usitnjavale otpad u kanti za smeće za odvoz kako je i propisano, pregledavale i sortirale odjevne predmete koje su stare osobe namijenile "Oazinoj" burzi odjeće i obuće itd., itd.

Pročitano 1038 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok