MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 16. 08. 2014.

Dječje radionice "Tolerancija – DA, nasilje – NE" (VII/2014)

Volonterka Samanta Kleš (okrenuta leđima)Volonterka Samanta Kleš (okrenuta leđima)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U sedmom mjesecu 2014. godine održane su četiri (23-26) dječje radionice iz projekta "Tolerancija – DA, nasilje - NE". Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, radionice se održavaju u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra petkom od 18 do 20 sati, a vodi ih Stela Fabijan. Na dvije radionice (11. i 18. VII.) bila je i volonterka Samanta Kleš. Sve četiri radionice bile su iz ciklusa "Kako se osjećamo?" U ovom mjesecu radionicama se priključilo dosta novih malih korisnika pa su sve započinjale ponavljanjem pravila koja na njima važe.

Kroz te radionice obrađivale su se teme straha, tuge, radosti i ljubavi. Prva radionica u nizu bila je o izražavanju osjećaja. Učesnici su dobili listiće "lica osjećanja", na kojima su morali nacrtati kako se osjećaju. Sljedeća tema bila je strah i djeca su iznosila svoje viđenje straha i čega se boje. Kod svih je odgovor bio da se boje mraka i zmija. Nakon toga morali su zamisliti nekog "pomagača" koji će im pomoći kad se boje, a potom su imali zadatak napraviti štit protiv straha, što su radili u grupama i bili su vrlo maštoviti i kreativni.

Temu tuge i radosti obrađivali su na način vođene fantazije, gdje su se morali prisjetiti nekog tužnog i nekog lijepog događaja te to nacrtati na papir. Tema ljubavi izazvala je oduševljenje, ali su se na pitanje "Ljubav je kada …" uglavnom bazirali na muško-ženske odnose, a zaboravili su da se ljubav osjeća i prema bratu, sestri i sl. U dijelu radionice pod nazivom "Moj simbol ljubavi" imali su na raspolaganju papir, ljepilo, škare, trakice, žice i sl. te su bili vrlo kreativni u izradi simbola ljubavi. Na kraju svake radionice obično je bila neka lagana vježbica, a naročito ih je zabavila igrica "Zum-škrip" i pravljenje skulptura od njih samih.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok