MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 15. 07. 2014.

Belomanastirski Paviljon za dokolicu

Trg slobode ispred Omladinskog domaTrg slobode ispred Omladinskog doma(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Za Uskrs 2014. godine konačno je završen Paviljon za dokolicu u parku na belomanastirskom Trgu slobode ispred Omladinskog doma. Taj pomalo futuristički objekt služi za igru djeci, kao i za ''ubijanje'' slobodnog vremena starijima, a može se koristiti i kao scena za dječje predstave, za igraonice i za slične sadržaje. Gradnja objekta počela je 2009. godine, kada je zamišljeno da ga grade ili sufinanciraju gradnju tvrtke koje su u Belom Manastiru dobile bilo kakav posao. Ta se zamisao brzo izjalovila pa je objekt stajao nedovršen pet godina.

Na približno istom mjestu desetljećima je stajala sjenica, koja je za igru služila generacijama Belomanastiraca, ali je srušena uz obrazloženje kako je obnova neisplativa. Rušenje je tada izazvalo žučljive reakcije, a još više činjenica što je novi paviljon godinama ostajao nedovršen. Nazivan je bunkerom u središtu grada, a kod njega je belomanastirski SDP za jedan od proteklih Uskrsa organizirao i pravi performans, ukrasivši ga papirnatim zečevima i šaranim jajima, uz isticanje kako je to još jedan primjer gradnje bez osiguranih sredstava i kako je nedovršeni objekt opasan za život.

Završni radovi i opremanje stajali su 50-ak tisuća kuna iz gradskog proračuna. Paviljon je obložen daskama, u unutrašnjosti objekta postavljena su dva stola, od kojih je jedan sa šahovskom pločom. Izvan Paviljona postavljena su i dva stola stojkovca. Radove je izvela tvrtka Zadravec d.o.o.

(Izvor: Ivica Getto, Glas Slavonije)

Pročitano 1357 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok