MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 23. 06. 2014.

Likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom (V/2014)

Predmeti se oslikavaju tako da slike što duže trajuPredmeti se oslikavaju tako da slike što duže trajuSvakog ponedjeljka, od 18 do 20 sati, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održavaju se besplatne "Oazine" likovno-kreativne radionice za žene, koje vodi Jelena Opačić-Matijević. U toku petog mjeseca 2014. godine održane su četiri takve radionice, a na svakoj radionici bude desetak korisnica. Na radionicama su se oslikavale kutije-škrinjice, izrađivali svijećnjaci i oslikavale torbe bojama za tekstil. Kako se to radi? Evo što kaže voditeljica Jelena:

- Drvene kutije-škrinjice prvo obojimo temeljnom bojom, potom na njima naslikamo narodni motiv, a zatim sve prelakiramo da bi motiv bio dugotrajniji i da bi se kutije kasnije lakše održavale, zapravo da bi se s njih mogla brisati prašina, a da se ne skine motiv. Svijećnjake izrađujemo od gipsa, bojimo ih, potom oslikavamo različitim motivima i na kraju lakiramo. Platnene torbe oslikavamo tako da u njih stavimo šemu motiva, s gornje strane prema šemi torbu oslikamo, a kad se slika osuši, prepeglamo je vrućom peglom da bismo fiksirali sliku i da bi ona ostala postojana i nakon pranja. Trudimo se da sve uradimo kvalitetno kako bi slikarije što duže trajale i kako bi se oslikani predmeti što lakše mogli održavati.

Pročitano 951 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok