MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 22. 04. 2014.

Danas je Dan planeta Zemlje

Zastava Dana planeta ZemljeZastava Dana planeta ZemljeObilježavanje Dana planeta Zemlje (22. IV.) usmjereno je prema zaštiti prirodnih resursa i ima za cilj skrenuti pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.

Počeci obilježavanja Dana planeta Zemlje sežu u 1970. godinu kad su, pod vodstvom američkog senatora Gaylorda Nelsona, diljem SAD-a održane prve masovne demonstracije za zaštitu okoliša, na kojima je sudjelovalo više od 20 milijuna ljudi.

Obilježavanje Dana planeta Zemlje na međunarodnoj razini ponovno je aktualizirano 1990. kada je u manifestacijama sudjelovalo više od 200 milijuna ljudi diljem svijeta, što je dalo veliki poticaj održavanju Konferencije Ujedinjenih naroda o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru 1992. Ujedinjeni narodi proglasili su 2009. godine 22. travnja "Međunarodnim danom majke Zemlje".

U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine, uz značajan angažman udruga za zaštitu okoliša i prirode. (Hina)

Pročitano 972 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok