MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 29. 03. 2014.

Sat za planet Zemlju

Sačuvajmo naš planet za buduće generacijeSačuvajmo naš planet za buduće generacijeSat za planet Zemlju (engl. Earth Hour, dosl. Zemljin sat), globalni je događaj koji organizira WWF (World Wide Fund for Nature, Svjetski fond za prirodu), a održava se posljednju subotu u ožujku svake godine, pozivajući domaćinstva i firme na gašenje svjetala i električnih uređaja na jedan sat radi podizanja svijesti o potrebi poduzimanja akcije oko klimatskih promjena.

Sat za planet Zemlju ove se godine održava 29. III. od 20:30 do 21:30 po mjesnom vremenu. Bit akcije Sat za planet Zemlju nije ušteda električne energije u tom satu isključivanja, nego da se jednim takvim vizualnim efektom podsjeti sve ljude na važnost svakodnevnog djelovanja kako bismo očuvali naš planet.

Sat za planet Zemlju pokrenuli su WWF i "The Sydney Morning Herald" 2007. godine kada je 2,2 milijuna stanovnika Sydneya sudjelovalo u akciji gašenjem svjetala. Slijedeći primjer Sydneya, mnogi drugi gradovi diljem svijeta prihvatili su događaj 2008. godine.

(Opširnije: Wikipedia i Sat za planet Zemlju)

Pročitano 1182 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok