MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 11. 03. 2014.

Arhiv snova Kate Mijatović

Lebdeći kavez s konzolomLebdeći kavez s konzolomSljedeći članak prenosimo iz osječkog "Glasa Slavonije":

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu otvorena je izložba multimedijalne umjetnice Kate Mijatović, čiji je rad Između neba i zemlje predstavljao Hrvatsku na prošlogodišnjem, 55. Venecijanskom bijenalu. Izložba se može posjetiti do 23. ožujka svakog dana, osim ponedjeljka, od 11 do 19 sati.

Rad je koncipiran kao ambijentalna instalacija koja spaja interaktivni web-portal Arhiv snova s videoradovima i dokumentacijom performansa, koje je umjetnica izvela tijekom dvadeset godina svojeg bavljenja temom nesvjesnog.

Postav premijerno u Hrvatskoj uključuje i veliku projekciju videa rađenog po performansu Nesvjesno: Canal Grande, koji je umjetnica izvela na otvorenju Bijenala.

Središte instalacije je lebdeći kavez s konzolom koja posjetiteljima omogućuje pristup arhivu snova i unos opisa vlastitog sna. Tekst se istodobno projicira na zid i formalno spaja s arhivom umjetnice projiciranim na osam monitora koji ga okružuju. Kustos izložbe je povjesničar umjetnosti Branko Franceschi. (D. Kć.)

Kata Mijatović je rođena u Branjini i bila je jedna od sudionica velike izložbe "Baranjske bisernice", koju je "Oaza" organizirala 2011. godine.

Pročitano 1067 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok