MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 22. 01. 2014.

Proslava Vinceške u Baranjskoj planini

Zdravko Dobrovac i župnik Josip KajićZdravko Dobrovac i župnik Josip Kajić(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

Središnji program proslave ovogodišnje Vinceške započeo je na dan svetog Vinka, u prijepodnevnim satima, u vinogradu Zdravka Dobrovca u Baranjskoj planini iznad Belog Manastira. Pred osječko-baranjskim dožupanom Željkom Kraljičkom, belomanastirskim gradonačelnikom Ivanom Dobošem, njegovim zamjenicima te vinogradarima i njihovim gostima, belomanastirski župnik Josip Kajić blagoslovio je čokoće vinove loze, nakon čega je simbolično slijedio i čin orezivanja loze.

Gradonačelnik Doboš tom je prilikom rekao da Grad Beli Manastir, uz pomoć Osječko-baranjske županije, sve više ulaže u vinske ceste, odnosno u razvoj vinogradarstva i voćarstva, i to kroz razne projekte, budući da je to jedan od preduvjeta za razvoj vinskog turizma, za koji Baranja ima vrlo dobre predispozicije. Druženje i proslava Vinceške nastavljeni su, uz dobru vinsku kapljicu i domaću trpezu, diljem baranjskih vinograda i podruma.

Gosti na proslavi Vinceške u vinogradu Zdravka DObrovcaGosti na proslavi Vinceške u vinogradu Zdravka DObrovcaProslavom Vinceške na dan svetog Vinka (22. siječnja) simbolično je započeta nova vinogradarska godina na Baranjskoj planini (zvanoj i Banska kosa). U proslavu su bili uključeni mnogi vinogradarski podrumi, posebno oni uključeni u baranjske vinske ceste. Vinceška svake godine privlači sve veći broj posjetitelja pa je Turistička zajednica Baranje, u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom (LAG) Baranja, organizirala "produženu" proslavu pod imenom "Vinceška u Baranji 2014", kojoj je početak bio u subotu, 18. I. 2014. godine, a završetak u petak, 24. siječnja, na Vidikovcu Belje iznad Karanca manifestacijom pod imenom "Vino s pogledom".

Pročitano 1333 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok