MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 14. 01. 2014.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (XII/2013) – anegdote

Dubravka Simendić, asistentica na programuDubravka Simendić, asistentica na programuU radu "Oazinih" gerontodomaćica dešavaju se i svakakve zgode, od kojih smo nekoliko anegdotalnih zabilježili u prethodnim člancima (ovdje, ovdje, ovdje, ovdje, ovdje, ovdje i ovdje). Zapisala ih je Dubravka Simendić, asistentica na programu "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira".

Kad se mobitel puni u kupatilu…
Ovaj put opisat ćemo jedan slučaj za koji je izgledalo da će loše završiti, a dogodilo se upravo suprotno. Naime, u ponedjeljak, 30. XII. 2013. godine, poslije deset sati navečer, jedna od "Oazinih" gerontodomaćica dobila je zabrinuti poziv svoje rođakinje, koja dugo vremena prijateljuje s jednom bakom – korisnicom "Oazine" socijalne usluge pomoć u kući.

Kako se ta rođakinja i ta baka svakodnevno viđaju i telefonski čuju, rođakinji je bilo jako neobično da baka nije kod nje svratila i taj dan i nikako se ne javlja na telefon. Kada su i zabrinuti susjedi na rođakinjin poziv konstatirali da je ključ s unutrašnje strane brave, da televizor radi, a na sva lupanja i telefon nitko ne odgovara, pozvali su "Oazinu" gerontodomaćicu.

Gerontodomaćica je odmah pješice odjurila do spomenute bake u drugi dio Belog Manastira, preskočila plot, sve provjerila i pravac natrag na – policiju. Pozvan je jedini bakin rođak iz Zagreba da odobri nasilno otvaranja stana, pozvana je i vatrogasna postrojba i sat poslije ponoći ušlo se u stan. I tek tad se oglasila baka, rekavši da je čula lupanje, ali se bojala otvoriti vrata! Na pitanje gdje joj je telefon, odgovorila je da se puni, i to u kupatilu, pa ga nije ni mogla čuti! I policajci, i vatrogasci, i susjedi, a bogme i gerontodomaćica konačno su mogli odahnuli jer baka je pronađena – zdrava i čitava.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok