MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 27. 11. 2013.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (X/2013) – anegdote

Dubravka Simendić, asistentica na programuDubravka Simendić, asistentica na programuU radu "Oazinih" gerontodomaćica dešavaju se i svakakve zgode, od kojih smo nekoliko anegdotalnih zabilježili u prethodnim člancima (ovdje, ovdje, ovdje, ovdje i ovdje). Zapisala ih je Dubravka Simendić, asistentica na programu "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira".

Likvi za cvoke
Žalila se jedna "Oazina" gerontodomaćica jednoj od "svojih" baka kako ne vidi dobro te da stalno mora mijenjati naočale za čitanje s onima za daljinu, a pri tome se i stakla zaprljaju. Baka joj na to reče: "Ja, bogami, moje cvoke operem likvijem i sijaju se. Probaj i ti!"

Moram se ažurirat'
Druga baka (82 godine), kojoj gerontodomaćica na čitanje stalno donosi novine, časopise i pokoju knjigu, imala je duže posjete. Prvo joj je u gostima bio sin, a netom poslije i kćerka – oboje iz drugih država. Primijeti baka da gerontodomaćica gleda onu hrpu novina na prozoru pa će tek: "Znaš, zbog ovih mojih sam u zaostatku s čitanjem – moram se ažurirat'!"

U korak s vremenom
Kada je ljetos internetski portal "BaranjaMedija" organizirao snimanje priloga o starim osobama koje obilaze "Oaze" gerontodomaćice, neke bake su odmah pokazale spremnost da učestvuju u snimanju. Jedna od njih pitala je može li odrecitirati jednu svoju pjesmu (ne zapisuje ih, već iz "drži u glavi"), druga se nakon izvjesnog vremena pohvalila da ju je kćerka preko internetu gledala u zbornici s kolegama iz škole u kojoj radi (i to u glavnom gradu bivše nam države!), a treća je krajem oktobra "sve sa štakama" osvanula u "Oazi" i zatražila da joj se prikaže videozapis s njenom gerontodomaćicom. I neka sad još netko kaže kako stare osobe ništa ne zanima!

Pročitano 1856 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok