MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 05. 11. 2013.

Promocija devetog broja "Godišnjaka Ogranka MH"

Članci iz povijesti i kulture, recenzije, osvrti, poezija...Članci iz povijesti i kulture, recenzije, osvrti, poezija...(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 5. XI. 2013. godine, u belomanastirskoj Velikoj vijećnici, održana je – povodom desete godišnjice osnutka Ogranka – promocija devetog broja "Godišnjaka Ogranka Matice hrvatske u Belom Manastiru". Na promociji su, uz članove Ogranka i zainteresirane Belomanastirce, bili i predsjednik i tajnik Matičinog ogranka iz Valpova Ivan Tonković i Stjepan Najman.

Nakon pozdravne riječi belomanastirskog gradonačelnika Ivana Doboša, predsjednica Ogranka Julijana Vladetić podsjetila je prisutne na dva neuspješna pokušaja osnivanja ogranka Matice hrvatske u Belom Manastiru, kao i na rad u proteklih 10 godina te na značaj izdavanja "Godišnjaka". Potom je glavni urednik "Godišnjaka" Edo Jurić ukratko predstavio novi broj i zahvalio se brojnim autorima čiji su članci u njemu objavljeni.

Prilozi u "Godišnjaku" razvrstani su u četiri poglavlja: "Pogled unatrag", "Kulturna djelatnost", "Recenzije, osvrti, ostalo" te "Izbor iz poezije". U tom četvrtom poglavlju objavljene su pjesme Stipe Benaka Šemenjate i Ljubice Juračić. Čitanjem svojih pjesama, to dvoje pjesnika i završilo je promociju devetog broja "Godišnjaka", a potom je uslijedio domjenak, koji je protekao u ugodnim razgovorima.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok