MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 25. 09. 2013.

Konferencija u Mohaču o razvoju biciklističke infrastrukture

Učesnici konferencije u MohačuUčesnici konferencije u MohačuU srijedu, 25. IX. 2013. godine, održana je u Mohaču konferencija o BICBC-u (što je engleska kratica za "Prekogranična suradnja na razvoju biciklističke infrastrukture u dunavsko-dravskom području"). Riječ je o projektu prekogranične suradnje koji se odnosi na izgradnju biciklističkih staza, a cilj mu je povezivanje turističkih ruta u Hrvatskoj i Mađarskoj. Projektni partneri su Grad Mohač s mađarske strane, a Osječko-baranjska županija, Grad Beli Manastir, Grad Belišće i "Hrvatske vode" s hrvatske strane.

Gostima su se obratili Szekó József – gradonačelnik Grada Mohača, Dragan Vulin – zamjenik župana Osječko-baranjske županije, Ivan Doboš – gradonačelnik Grada Belog Manastira, Ljerka Vučković – zamjenica gradonačelnika Grada Belišća, Siniša Kukić – predstavnik "Hrvatskih voda", Ljiljana Pancirov – generalna konzulica Republike Hrvatske u Pečuhu, Márton György – predstavnik konzultantskog ureda "Logframe", i Pámer Zoltán – predstavnik Agencije za regionalni razvoj Južnog Zadunavlja. LAG Baranja predstavljali su Manuel Mucak, projekt-menadžer u LAG-u, i volonter Jakob Kajtar, član Savjeta mladih Grada Belog Manastira.

Pored predstavljanja projekta BICBC, sudionici konferencije istaknuli su odličnu prekograničnu suradnju između Hrvatske i Mađarske, u kojoj je dosad provedeno 130 projekata ukupne vrijednosti 47 milijuna eura.

(Izvor: LAG Baranja;
Opširniji članak može se pročitati
ovdje.)

Pročitano 1221 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok