MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 22. 09. 2013.

Zbrinjavanje smeća i otpada

Zeleni otpad koji NIJE završio na smetlištuZeleni otpad koji NIJE završio na smetlištu(Kako Društveni centar izgleda nakon akcije može se vidjeti ovdje)

Nakon što su u subotu, 21. IX. 2013. godine, članovi Mirovne grupe Oaza i P.G.D.I.-ja volonterskom akcijom "Uljepšaj radni okoliš" očistili i uredili prostor oko belomanastirskog Društvenog centra, stvorila se poveća količina smeća i otpada koju je trebalo zbrinuti. U sličnim prilikama sve se to obično izmiješa i završi na gradskom – smetlištu.

Bolje je, naravno, i tako, nego da smeća i otpada ima posvuda oko nas, no razvijena ekološka svijest traži nešto drugo. Nije dovoljno samo smeće i otpad s jednog mjesta premjestiti na drugo, nego treba djelovati tako da se smeće i otpad razvrstavaju kako bi se npr. kompostirao zeleni otpad, recikliralo ono što se može reciklirati te iskoristilo na druge načine ono što se tako može iskoristiti pa će onda na smetlište dospijevati mnogo manja količina smeća i otpada.

Na našoj se slici vidi koliko je u spomenutoj akciji skupljeno zelenog otpada (pokošene trave, počupanog korova, okresanih grana, orezanih ružu i ostalo cvijeće, truli jabuka, napadalih šljiva…). Ništa od toga nije završilo na smetlištu: grane i ruže bit će osušene i na zimu položene, a ostatak je odložen na kompostište pa će, kad se pretvori u gnojivo, biti vraćen u – prirodu.

Pročitano 1371 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok