MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 10. 09. 2013.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (VIII/2013)

'Oazina' gerontodomaćica Ana pomaže u trijebljenju graha'Oazina' gerontodomaćica Ana pomaže u trijebljenju grahaI u toku mjeseca kolovoza 2013. godine gerontodomaćice Mirovne grupe Oaza obilazile su stare osobe u Belom Manastiru i u prigradskim naseljima Šećerani i Branjinom Vrhu, pružajući im socijalnu uslugu pomoć u kući, a u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira". Ukupno je na programu radilo sedam gerontodomaćica, od kojih su tri zaposlene preko javnih radova. Ukupno su odradile 346 obilazaka, obilazeći 50 osoba (45 žena i 5 muškaraca).

Poslovi gerontodomaćica
Tokom obilazaka gerontodomaćice su po vrsti poslova odradile sljedeće: 131 put spremanje kuća i stanova, 49 puta uređivanja dvorišta i ostalih prostora, 5 puta higijena osoba kad to nisu u stanju odraditi same, 77 puta nabavka namirnica i drugih potrepština, 19 puta priprema jednostavnih obroka, 34 puta pranje suđe, 2 puta naručivanje ogrjeva od dobavljača, 2 puta priprema veće količine zimnice, 13 puta plaćanje račune…

Gerontodomaćice su 12 puta odlazile po recepte liječniku i u ljekarnu, 6 puta sređivale kućnu ili bolesničku dokumentaciju, razgovarale 164 puta s korisnicima kada im je to potrebno, 9 puta su masirale neke osobe, 9 puta glačale rublje, 11 puta donosile besplatne novine i časopise, 5 puta mjerile tlak korisnicima, 25 puta pripomogle u bašticama i oko cvjetnjaka. Pored toga su ponekad i frizirale korisnice, prošetale s njima ili ih otpratile do trgovine.

Odrađeni su i drugi poslovi: branje šljiva, paprika i mahuna, trijebljenje graha, vađenje krumpira, kuhanje pekmeza, rezanje paradajza za kuhanje, pranje tegli za zimnicu, pranje prozora, tepiha i roletni, spremanje podruma, štrikanje pa čak i krečenje fleka od prokišnjavanja plafona.

"Oazin" vešeraj i šnajderaj
U "Oazinom" vešeraju oprano je 18 mašina raznog rublja, prekrivača, deka i drugog za ukupno 9 osoba kojima je to problem. U "Oazinoj" radionici šivanja, krpanja i popravaka za 6 osoba odrađeno je sljedeće: sužavanje i skraćivanje hlača i bluza, porubljivanje trenerki, mijenjanje zibzara, skraćivanje tunika za ljeto, prekrajanje zavjesa, pravljenje pojaseva za suknje i drugo.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok