MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 15. 07. 2013.

Treća sjednica SRAZ-a

Sudionici treće sjednice SRAZ-aSudionici treće sjednice SRAZ-aU ponedjeljak, 15. VII. 2013. godine, u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava u Zagrebu održana je treća sjednica Savjeta za rad, aktivno starenje i zapošljavanje (SRAZ). SRAZ je savjetodavno tijelo sastavljeno od predstavnika ministarstava i organizacija koje su aktivne na području rada, aktivnog starenja i zapošljavanja. Sjednici je predsjedavala Tatjana Dalić, pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava, a Mirovnu grupu Oaza i ovaj je put predstavljala direktorica i projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Na sjednici je bilo riječi o aktivnom starenju i radu na povremenim poslovima. Prvo su predstavljani rezultati istraživanja "Prava starijih osoba u Gradu Zagrebu", koje je provedeno u sklopu projekta "Ljudska prava starijih osoba u Gradu Zagrebu". Nositelj projekta je Zaklada "Zajednički put" (Zagreb) u suradnji s Istraživačko-obrazovnim centrom za ljudska prava i demokratsko građanstvo zagrebačkog Filozofskog fakulteta i Studijem socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Ines Vrban, direktorica Zaklade 'Zajednički put'Ines Vrban, direktorica Zaklade 'Zajednički put'Tatjana Dalić, pomoćnica ministra rada...Tatjana Dalić, pomoćnica ministra rada...Rezultate istraživanja predstavila je Ines Vrban, upraviteljica Zaklade "Zajednički put", a oni su bili naročito zanimljivi "Oazinoj" projekt-koordinatorici, budući da i "Oaza" kroz svoj socijalni program godinama pomaže starijim i nemoćnim osobama s područja Grada Belog Manastira.

Milenko Popović, načelnik u Ministarstvu rada...Milenko Popović, načelnik u Ministarstvu rada...U drugom dijelu sjednice Tatjana Dalić je govorila o potrebi i željama starijih osoba da nešto povremeno rade uz svoje mirovine. Naglasila je da je samo legalan rad dostojan i zaštićen i da se mora donijeti Zakon o povremenim poslovima jer je takav zakon poznat u Europskoj Uniji, a i općenito u Europi.

Na kraju je Milenko Popović, načelnik Sektora za mirovinska osiguranja u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, predstavio "Nacrt prijedloga iskaza o procjeni učinaka propisa za Nacrt prijedloga Zakona o povremenim poslovima".

Pročitano 1617 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok