MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 18. 06. 2013.

Kazališna predstava i druženje s glumcima

Gradsko kazalište Beli Manastir s Ljubomirom KerekešomGradsko kazalište Beli Manastir s Ljubomirom KerekešomUoči gostovanja u Belom Manastiru s hit-komedijom "Ufuraj se i pukni", poznati hrvatski glumac Ljubomir Kerekeš (53) održao je i kazališno druženje s belomanastirskim glumcima amaterima. Tijekom radionice bilo je riječi o radu i planovima Gradskog kazališta Beli Manastir, o predstavama, o odabiru teksta… Osim toga postavljala su se razna pitanja vezana uz struku, ali se i razgovaralo o problematici kazališne umjetnosti u Hrvatskoj. Najmlađim članovima Gradskog kazališta Beli Manastir Kerekeš je ipak bio najzanimljiviji u liku Ferde iz serijala "Zauvijek susjedi" pa su uslijedila i brojna znatiželjna pitanja mališana o iskustvima sa snimanja.

Druženje s glumcima amaterima
- Odlično je to što radite jer bez ovakvih entuzijasta gubile bi se čari kazališta. Cijenim vaš rad, trud i energiju koju ulažete u kazalište. Samo tako nastavite dalje – rekao je Kerekeš.

Dodao je kako bez talenta glumačka akademija nema puno značaja te da podržava mlade talentirane glumce koji ostaju ustrajni u želji da stvaraju na daskama koje život znače te ostanu iskreni prema sebi i profesiji u današnjim vremenima.

Belomanastirski glumci još su se 2009. upoznali s Kerekešom dok je izvodio monodramu "Dimnjačar". Tada su razmijenili telefonske brojeve i dogovorili susret. Spletom okolnosti, četiri godine kasnije, Kerekeš je ispunio svoje obećanje, a glumci će i dalje ostati s njim u kontaktu.

Kazališna predstava 'Ufuraj se i pukni'Kazališna predstava 'Ufuraj se i pukni'Razgovor Ljubomira Kerekeša s glumcima amaterijaRazgovor Ljubomira Kerekeša s glumcima amaterijaKomedija "Ufuraj se i pukni"
Komedija Ljubomira Kerekeša "Ufuraj se i pukni" na  specifičan način progovara o dvojici braće na životnoj prekretnici. Što studirati i zašto? Odluka je koju treba donijeti, a izbor pada na studij glume. Uz pomoć susjeda "supervizora", Krunoslav i Zoran kreću u nemoguću misiju…

Naime, inspiriran ispitima svoga sina, Ljubomir Kerekeš je napisao predstavu punu uličnih izraza i žargonizama, u kojoj prikazuje stvarne likove ispunjene problemima malog čovjeka: ljubavne jade i problem neupisanog željenog fakulteta Krunoslava Prišta (Jan Kerekeš), samoću, potrebu za društvom i razgovorom susjeda Črčeka (Ljubomir Kerekeš), ali i empatiju te oslonac pun bratske ljubavi prikazan preko lika Zorana Prišta (Zoran Pribičević). Odnos likova na sceni poprilično je prisan, ali Kerekeš stavlja jasnu razliku između dvojice braće i susjeda, od kojeg traže i dobivaju iskreno mišljenje o izvedbama "Voćke poslije kiše", Marinkovićevog "Kiklopa", Shakespeareovog "Richarda III." i sl. Predstava je ispunjena vedrinom, iskrenošću i željom da se upiše gluma. Prihvaćena je i od strane publike, što dokazuju odlične scene popraćene oduševljenim pljeskom, ali i od strane kritičara koji su za nju pronašli samo riječi hvale.

(Napisala: Daniela Taslidžić,
predsjednica Gradskog kazališta Beli Manastir)

Pročitano 1471 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok