MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 07. 05. 2013.

"Alerga" obilježila Svjetski dan astme

Edukativno okupljanje članova i učenika osnovne školeEdukativno okupljanje članova i učenika osnovne školeU utorak, 7. V. 2013. godine, na Svjetski dan astme, Udruga osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga" organizirala je na belomanastirskom Trgu slobode edukativno okupljanje svojih članova i učenika osnovne škole. "Alerga" postoji već 10 godina i okuplja osamdesetak porodica alergičara. Predsjednica "Alerge" dr. med. Mirjana Marjanović ističe da se u Belom Manastiru Svjetski dan astme ne obilježava samo prvog utorka u petom mjesecu, nego cijeli peti mjesec.

A Svjetski dan astme prilika je da stručnjaci upozore na važnost ranog otkrivanja i liječenja te bolesti, jednog od najtežih oblika alergije, koji je u stalnom porastu u razvijenom dijelu svijeta. Za to su odgovorne promjene u okolišu, prehrani i načinu stanovanja, ali i prevelika upotreba antibiotika, deterdženata, dezinfekcijskih sredstava i prehrambenih aditiva.

(Slika posuđena s web-stranice Radio-Baranje)

Pročitano 1353 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok