MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 28. 02. 2013.

Javna tribina "Paprika 'Baranjka' – pokretač razvoja"

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Milorad Nenadović i Jasna PetrovićMilorad Nenadović i Jasna PetrovićU četvrtak, 28. II. 2013. godine, u belomanastirskoj Velikoj vijećnici, Udruženje "Baranja" iz Bilja organiziralo je javnu tribinu na temu "Paprika 'Baranjka' – pokretač razvoja". Radi se o zaštićenom imenu baranjske mljevene paprike kao jednom od baranjskih brendova.

A sve je počelo s EU-projektom, u sklopu koga je Udruženje "Baranja" organiziralo edukaciju za dvadesetak žena, koje su, pak, postale certificirane proizvođačice paprike.

 

Publika na javnoj tribiniPublika na javnoj tribini
"Istodobno smo i sami počeli tradicionalni način proizvodnje paprike, nadjenuli joj ime "Baranjka" te ga zaštitili pri Zavodu za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske. Cilj ovakvih tribina je edukacija sadašnjih i budućih proizvođača paprike o što kvalitetnijem zajedničkom nastupu na hrvatskom i na tržištu Europske Unije", rekla u uvodnom dijelu javne tribine Jasna Petrović, programska koordinatorica Udruženja "Baranja".

Pročitano 1513 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok