MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 30. 11. 2012.

Najava prezentacije publikacije "Za veze bez nasilja"

(Publikacija se može vidjeti ovdje)


Prezentacija publikacije i okrugli stolPrezentacija publikacije i okrugli stolU četvrtak, 6. XII. 2012.godine, od 11 do 13 sati, u zagrebačkom Hotelu "Panorama" održat će se prezentacija publikacije "Za veze bez nasilja" i okrugli stol.

Publikacija "Za veze bez nasilja – Istraživanje i analiza strategija i programa prevencije nasilja u partnerskim vezama mladih" nastala je u okviru projekta "Povezani – za veze bez nasilja", koji se provodi s ciljem poticanja učinkovite primjene javnih politika koje se bave sprečavanjem nasilja u partnerskim vezama mladih te uklanjanjem rodnih stereotipa i ostalih uzroka rodno uvjetovanog nasilja.

Osim prezentacije publikacije, predstavit će se dobre prakse rada različitih organizacija i institucija koje se bave prevencijom rodno uvjetovanog nasilja među mladima i povesti diskusiju o preporukama dobivenim istraživanjem koje su usmjerene na potrebu za većom suradnjom različitih dionika te o važnosti integriranog i sustavnog pristupa prevenciji nasilja i uključivanja rodne perspektive u nacionalne i lokalne politike te u programe usmjerene na prevenciju nasilja među djecom i mladima.

Na okruglom stolu govorit će: Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport te autorice publikacije. Svoj rad u području prevencije rodno uvjetovanog nasilja / nasilja među mladima predstavit će različite organizacije i institucije, a diskusiju će moderirati Emina Bužinkić.

Projekt "Povezani – za veze bez nasilja" provode CESI i partnerske organizacije Mirovna grupa Oaza Beli Manastir, udruga Potencijal iz Rijeke, Udruga Zora iz Čakovca i udruga ZUM iz Pule uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Grada Zagreba.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok