MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 17. 06. 2012.

"Oaza" na Baranja-festu

Oazin štand na Baranja-festu
Ana i Sabina na Oazinom štandu

Od petka do nedjelje, 15-17. VI. 2012. godine, održana je manifestacija Baranja-fest na različitim lokacijama vinorodnog dijela Baranje, uglavnom u Kneževim Vinogradima i Zmajevcu. Program manifestacije može se vidjeti ovdje . Prvoga dana u Kneževim Vinogradima organiziran je Međunarodni vinski sajam, koji je pratila i izložba različitih rukotvorina. Na toj izložbi učestvovala je i Mirovna grupa Oaza, izloživši radove nastala na kreativnim radionicama za žene. Izložbu su aranžirale "Oazine" kreativke Ana i Sabina.

Iako je bio sparan i vreo dan, manifestaciji se odazvao popriličan broj izlagača iz Baranje, Osijeka i Slavonije, čak sedamdesetak. No, i pored tako velikog broja izlagača, "Oazin" veselo-šareni štand bio je uočljiv i posjećen. Na njemu su prevladavali motivi suncokreta, kotlića i grožđa, koje smatramo simbolima Baranje, što su prepoznali i posjetioci. Dobroj atmosferi na Baranja-festu, pored dobre hrane i vina s baranjskih sunčanih polja i vinogorja, doprinijeli su i folkloraši, tamburaši i poznata Klapa "Maslina", koja je prisutne zabavljala sve do kasnih sati.

(Opširniji članak o Baranja-festu može se pročitati na web-stranici "Glasa Slavonije".)

Pročitano 1064 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok