MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 31. 05. 2012.

Dostava besplatnih toplih obroka

Dostava besplatnih toplih obroka
Potreba za besplatnim toplim obrocima sve je veća

Na kraju prve godine provođenja trogodišnjeg programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira" (1. VI. 2011. – 31. V. 2012), možemo zaključiti da se socijalna usluga dostava besplatnih toplih obroka uspješno obavljala cijelo vrijeme. Tu je uslugu Mirovna grupa Oaza, nakon opsežnih priprema, započela 1. rujna 2011. godine, a financiraju je Ministarstvo socijalne politike i mladih i Grad Beli Manastir.

Po programu bilo je predviđeno da se tom socijalnom uslugom obuhvati 40 osoba s područja Grada Belog Manastira kojima je takav obrok najpotrebniji. Ali, nažalost, provodeći tu uslugu došlo se do saznanja da bi je trebalo proširiti jer potrebitih ljudi u našem okruženju ima sve više i više.

Zahvaljujući racionalnom trošenju dobivenih donacija i boljom organizacijom posla, "Oaza" je uspjela povećati broj korisnika na 45. Međutim, ekonomska i društvena kriza smanjila je i donacije Ministarstva tako da se moralo odustati od suhih obroka za vikende i praznike te smanjiti broj korisnika na 40. Uvoditi restrikcije u socijalne programe nije jednostavno. Jer, kome uskratiti topli obrok? Ne možete ni zamisliti kakve to reakcije može izazvati. Već ukidanje suhih obroka završilo je ljutnjom pojedinih korisnika i bacanjem jelonoša.

Iako su sredstva smanjena, dostava besplatnih toplih obroka – barem prema onome što se sada zna – nastavit će se do kraja 2012. godine. Nadajmo se da će sljedeće godine "Oazine" mogućnosti biti veće, a istovremeno potrebe za toplim obrocima manje.

Pročitano 1074 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok