MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 30. 05. 2012.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (V/ 2012)

Gerontodomaćica Dragica Štalman (desno)
Gerontodomaćica Dragica Štalman (desno)

"Oazine" gerontodomaćice su i u petom mjesecu 2012. godine nastavile pružati pomoć u kući starim i nemoćnim osobama na području Grada Belog Manastira, a prema trogodišnjem socijalnom programu koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Upravo ovog mjeseca završila se prva godina u provođenju spomenutog programa.

"Oazin" gerontotim, koji se sastoji od voditeljice, asistentice, patronažne sestre, gerontokrojačice, šest gerontodomaćica te gerontomajstora za kućne poslove, održao je četiri konzultativna sastanaka (svake srijede!), na kojima su rješavani tekući problemi.

U mjesecu svibnju gerontodomaćice su sveukupno izvršile 292 obilaska 48 starih osobe (44 žene i 4 muškarca) iz Belog Manastira, Branjinog Vrha i Šećerane, ne računajući tu dolaske gerontomajstora i poslove gerontokrojačice. Pri tom su izvršile mnoštvo kućnih i raznih drugih poslove, koji se ponavljaju iz mjeseca u mjesec pa ih ni ovaj put nećemo nabrati. Samo ćemo spomenuti da je raspon tih poslova vrlo širok, od spremanja kuća i stanova do masaže leđa, čitanja slijepima i krečenja vanjskih zidova kuće.

(Opširniji članak vidjeti ovdje.)

Pročitano 1688 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok