MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 18. 04. 2012.

Divlje deponije oko Belog Manastira

(Fotoalbum Belomanastirske šume Haljevo i Adica 'ukrašene' smećem)

Stari madrac bačen u šumu Adica kod Belog Manastira
Zašto na odlagalište kad može u šumu?

Članak o "Zelenoj čistki", objavljen na web-stranici Grada Belog Manastira, završava sljedećim riječima: "Potpuno je nejasno zašto građani stvaraju divlje deponije kada u Belom Manastiru postoji gradsko odlagalište na koje se otpad može odvesti jednom mjesečno i to besplatno, bez ikakve naknade, svakog radnog dana od 7 do 15 sati i subotom od 8 do 12 sati."

Smatramo da na takvo pitanje nije teško odgovoriti: (1) Mnoge ljude uopće nije briga što smeća ima svuda oko nas. "Kakva je razlika u tome", misle oni, "da li je smeće na gradskom odlagalištu ili u nekom kanalu, uz neki put, u šumi Adici ili u šumi Haljevo?" Najbitnije im je – ako i to – da ga se što brže i što jednostavnije ratosiljaju i da ga maknu iz svog dvorišta. (2) Jeste li ikad čuli da je netko kažnjen zato što je negdje bacio smeće? Mi nismo! (3) Tko zna da se na gradsko odlagalište otpad može odvesti potpuno besplatno?

Pročitano 1271 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok