MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 16. 04. 2012.

Zelena čistka – Jedan dan za čisti okoliš

Zelena čistka - Jedan dan za čisti okoliš
Očistimo sve divlje deponije!

Po prvi put u Hrvatskoj se organizira akcija Zelena čistka – Jedan dan za čisti okoliš, koja će okupiti dosad najveći broj volontera u zajedničkoj akciji čišćenja okoliša. Ovo je poziv na zajedništvo, pozitivu i bolje sutra promjenom našeg odnosa prema okolišu i prirodi te zbrinjavanju otpada. Cilj je pronaći sve lokacije nepravilno odloženog otpada, obilježiti ih na internetskoj karti te potom očistiti šume, rijeke, jezera, more, puteljke, vrtače, škrape ... svaki kutak Hrvatske i to sve u samo jednom danu.

Zelena čistka se provodi u sklopu akcije World Cleanup 2012 i globalnog pokreta Let's do it! u koju su se do sada uključile 82 zemlje! Svi individualni napori pojedinaca i organizacija pokazat će koliko nam je važan okoliš i priroda te što sve možemo i što smo spremni zajedno učiniti u samo jednom danu.

Pravo na čist okoliš jedno je od osnovnih prava i potreba čovjeka, a očuvanje prirodnih resursa (voda, tlo, zrak) neophodno je za kvalitetan život za današnje i sve buduće generacije. Mi imamo prava, ali i odgovornost prema sebi i drugima. Imamo zajednički dom koji treba očuvati i zaštititi od svih negativnih utjecaja. Čovjek je jedino biće koje stvara otpad.

Ciljevi akcije:

  • okupiti volontere i organizacije u zajedničkoj akciji čišćenja;
  • očistiti ilegalno odložen otpad u cijeloj Hrvatskoj;
  • podići svijesti o stvaranju i odlaganju otpada te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje kao zajedničkog dobra svih;
  • izraditi javni, svima dostupan web-registar divljih odlagališta otpada;
  • povezati predstavnike svih sektora za realizaciju zajedničkog cilja: čistije Hrvatske;
  • utjecati na promjenu vrste i/ili količine materijala koji se koriste za ambalažu u proizvodnji i uslugama.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok