MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 10. 03. 2012.

"Važno je imati podršku" (II/2012)

Kreativna radionica u Suzi
Kreativna radionica u Suzi

U toku veljače 2012. godine, koja je ovaj put imala 29 dana, u sklopu projekta "Važno je imati podršku", koji financira Europska Unija, a provode Udruženje "Baranja" iz Bilja i Mirovna grupa Oaza, održavano je jedanaest kreativnih radionica za žene: devet "putujućih" u Dardi, Petlovcu, Popovcu i Suzi te dvije u Belom Manastiru. Vodile su ih "Oazine" kreativke Jelena Opačić-Matijević i Ana Jeličić.

 

Na obostrano zadovoljstvo odaziv korisnica uvijek je velik. Jer, kako se ono kaže, dobar glas daleko se čuje! Voditeljicama Jeleni i Ani redovito se javljaju i nove korisnice sa zahtjevima da se radionice održavaju i u njihovim udrugama. Stvarno je lijepo kad vidite da ono što radite nekoga čini zadovoljnim, opuštenim, jednom riječju sretnim. Korisnice nerijetko kažu da im vrijeme provedeno na radionicama dođe kao terapija za opuštanje od svakodnevice.

Tu se druže razne generacije, od baka do unuka. Najstarija korisnica je, čini se, gospođa Julijana Palko iz Suze s 80 i nešto godina. Ne znamo baš precizno, pa nećemo je, valjda, pitati za godine. Ne priliči nam! Važno je da se pridružila radionici i da se raduje svakom susretu s voditeljicom i drugim korisnicama iz Suze i da u tome – prema vlastitim riječima – neizmjerno uživa, kao što i "Oazine" voditeljice uživaju u susretima s korisnicama iz raznih baranjskih mjesta. Eto, to je bit naših radionica: družiti se, povezati se, biti podrška jedna drugoj u razni životnim situacijama, pa makar to bila i najobičnija pomoć ili savjet pri oslikavanju ili izradi maštovitog nakita…

Kreativna radionica u Suzi
Impresivna slika s radionice u Suzi

 

Pročitano 1428 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok