MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 10. 02. 2012.

"Važno je imati podršku" (I/2012)

Kreativne radionice za žene
Petlovac: Oslikavanje platna

I u toku mjeseca siječnja 2012. godine, a u sklopu projekta "Važno je imati podršku", koji financira Europska Unija i provode Udruženje "Baranja" iz Bilja i Mirovna grupa Oaza, održavane su kreativne radionice za žene. Vodile su ih "Oazine" kreativke Jelena Opačić-Matijević i Ana Jeličić. Radionice se održavaju u Dardi, Petlovcu, Popovcu, Suzi i Belom Manastiru.

 

Prvi mjesec 2012. godine, pogotovo njegov kraj i prelazak u veljaču, bio je obilježen hladnoćama, no ni to nije spriječilo naše korisnice da dolaze na kreativne radionice za žene. Uz malo priče i mnogo dobre volje korisnice su savladavale nove tehnike.

Kreativne radionice za žene
Popovac: Salveta-tehnika

U Suzi i Popovcunaučile su tehniku koju smo nazvali salveta-tehnika, što je i logično i opravdano budući da salvetom ukrašavamo različite upotrebne predmete (npr. tanjure). Korisnice su se divile svojim radovima i bile zahvalne na novonaučenoj tehnici, koju mogu primjenjivati i kod kuće.

 

U Dardi i Petlovcu korisnice su naučile kako jednostavno i lijepo naslikati nešto na platnu, na primjer pomoću šeme i boja oslikati šal. Šal je bio na dnevnom redu i u Belom Manastiru, ali i izrada nakita od fimo-mase. Svaki put se na radionicama radi nešto novo, potom se to ponovi da se tehnika dobro savlada. A da se vrijedno radi, vidi se i na našim fotografijama.

Pročitano 1600 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok