MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 12. 11. 2011.

Turnir u boćanju na Langovoj bari

Turnir u bocanju na Langovoj bari
Turnir u boćanju drvenim boćama...

Da se u Belom Manastiru igra nogomet, rukomet i košarka, to je normalno i očekivano. Da se može trenirati gimnastika, karate ili šah, i to nije neuobičajeno, ali da u Belom Manastiru postoji Boćarski klub "Vid", to već ne bismo očekivali jer je boćanje mediteranski sport. Klub je 2004. godine osnovao Bariša Boras i nazvao ga prema imenu naselja Vid kod Metkovića u dolini Neretve, odakle se 80-ih godina 20. stoljeća preselio u Beli Manastir.

Četiri godine kasnije Boras je osnovao i Udrugu Prijatelji starih športova "Baranjske lege". Zahvaljujući njemu, Belomanastirci se sada mogu baviti boćanjem. Ranije su s tim sportom imali kontakt samo preko televizije, kad su u nekad popularnoj TV-seriji "Naše malo misto" gledali kako "dotur Luiđi" igra na balote.

Turnir u bocanju na Langovoj bari
...na tzv. Langovoj bari u Belom Manastiru

 

 

Dok u Belom Manastiru nije bilo boćarskog terena, BK "Vid" je svoje suparnike ugošćavao na boćarskom igralištu u Čemincu, a kasnije su – zalaganjem Bariše Borasa – na parkiralištu "Langova bara" u belomanastirskoj Betonskoj ulici izgrađene četiri staze za boćanje. Na tom terenu, a u povodu Dana Grada Belog Manastira, održan je u subotu, 12. XI. 2011. godine, turnir u boćanju drvenim boćama, na kome je nastupilo devet ekipa. Igralo se u dvije grupe, a u polufinale su se kvalificirale prva i druga ekipa iz obje grupe.

U polufinalu su se susrele ekipe "Baranjske lege" i "Tihaljina" iz Osijeka (13 : 7) te "Čepin" i "Konopaš" iz Darde (13 : 9). Treće mjesto osvojio je darđanski "Konopaš" pobijedivši "Tihaljinu" rezultatom 13 : 10, a u finalu je domaća ekipa "Baranjske lege" izgubila od "Čepina" rezultatom 9 : 13. Na koncu je, dakle, poredak bio sljedeći: "Čepin", "Baranjske lege", "Konopaš", "Tihaljina".

Pročitano 969 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok