MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 09. 09. 2011.

Otvoreno prvenstvo Baranje u kuhanju ribljeg paprikaša

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje

 Rekordna fišijada u Belom ManastiruRekordna fišijada u Belom Manastiru

U petak, 9. IX. 2011. godine, na poljani u centru Belog Manastira, a u sklopu ovogodišnje manifestacije "Jesen u Baranji", održano je Prvo otvoreno prvenstvo Baranje u kuhanju ribljeg paprikaša, na kome je učestvovalo čak – 111 takmičara. To je dosad najveća fišijada u Baranji, a dobri poznavaoci takvih manifestacija tvrde da veće nije bilo ni u cijeloj Hrvatskoj.

 

Kuhari su sa sobom morali donijeti samo nogare, kotlić i začine, a za sve ostalo (3 kg ribe, vodu, drva, kruh, tanjire, čak i piće) pobrinuli su se organizatori fišijade. Uz zvuke tamburaškog sastava "Kočije" iz Narda, vrijeme kuhanja brzo je prošlo, uz dobru kapljicu, u veselim razgovorima kuhara, kibiciranju ostalih članova ekipa (uglavnom zaduženih samo za kasnije konzumiranje) te uz malo ljutnje na vjetar koji je dim nosio na sve strane.

Nakon što je kuhanje završeno, tanjiri s uzorcima predavani su u "famozni" bijeli šator, u kome je stručni žiri - pun eminentnih imena iz baranjskih gastrokrugova - ocjenjivao skuhane fiševe na osnovu nekoliko kriterija. Za to vrijeme takmičari i gosti uživali su u kušanju onoga što su napravili fiš-majstori.

 

'Ljuta' ekipa u bijelim keceljama'Ljuta' ekipa u bijelim keceljamaVeljko Frank, ravnatelj Gimnazije (desno)Veljko Frank, ravnatelj Gimnazije (desno)

 

 

 

Bariša Boras, Boćarski klub 'Vid'Bariša Boras, Boćarski klub 'Vid'

 

Organizatori su osigurali - prikolicu drvaOrganizatori su osigurali - prikolicu drva
Prvo mjesto osvojio je Vlado Đurkas, drugi je bio Milan Bujadinović, a treći Siniša Frank. Njih trojica će predstavljati Baranju na državnom takmičenju. Pobjednik fišijade Vlado Đurkas izjavio je da je riblji paprikaš kuhao za svoj prijatelje i društvo i da ga je prvo mjesto veoma iznenadilo. Organizatori su (pre)zadovoljni odzivom, a sljedeće godine bit će spremni primiti još - veći broj takmičara.

 

Baranjska i hrvatska najfišijada - 111 kuharaBaranjska i hrvatska najfišijada - 111 kuhara

Na fišijadi čak i - šaran u rašljamaNa fišijadi čak i - šaran u rašljama

Kako se kuhanje bližilo kraju, tako je rastao broj posjetilacaKako se kuhanje bližilo kraju, tako je rastao broj posjetilaca

 

 

 

Pročitano 2535 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok