MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 23. 05. 2011.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica u ožujku i travnju 2011.

Gerontodomaćica Dragana Vranješ
Oazina gerontodomaćica Dragana Vranješ

"Oazine" gerontodomaćice Marta Lindeman i Gordana Jovanović i u trećem mjesecu ove, 2011. godine nastavile se obilaziti stare osobe u Belom Manastiru, Branjinom Vrhu i Šećerani (20 žena i 5 muškaraca). Ukupan broj posjeta u tom mjesecu iznosio je 160. Gerontomoćace su bile zaposlene od 1. X. 2010. godine preko mjere zapošljavanja javnih radova pa je u ožujku 2011. isteklo njihovo šestomjesečno zaposlenje.

U ožujku su, također na rok od šest mjeseci preko iste mjere, zaposlene još dvije gerontodomaćice: Marija Ćosić iz Branjinog Vrha i Dragana Vranješ iz Belog Manastira.

One su prvo upoznate s "Oazom" i sa svim aktivnosti koje Oaza provodi i odmah su raspoređene na razne zadatke da to i u praksi vide. Među ostalim, dežurale su u "Oazinom" internet-klubu, ali, u večernjim satima, i na "Oazinoj" likovnoj izložbi "Baranjske bisernice", prisustvovale na redovnoj godišnjoj sjednici "Oazine" Skupštine, učestvovale u održavanju "Oazinih" prostorija itd., a potom su proučile dokumentaciju koja se u "Oazi" vodi o pomoći starim osobama. Na teren su prvo išle sa zaposlenima iz "Oaze" da upoznaju stare osobe i socijalnog radnika u Centru za socijalnu skrb, a zatim su s dotadašnjim gerontodomaćicama obilazile one stare osobe za koje će biti zadužene.

Zato im i nije bilo teško da u mjesecu travnju preuzmu posao od prethodnih gerontodomaćica i da ga obavljaju onako kako to od njih očekuju "Oazine" korisnice i korisnici. Obilazile su 23 osobe (19 žena i 4 muškarca) i imale 169 obilazaka, obavljajući mnoštvo usluga i poslova koji su potrebni starim osobama.

Pročitano 996 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok