MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 11. 05. 2011.

Predstavljanje "Godišnjaka" OMH

Predstavljanje Godišnjaka OMH
Maja Tomšić, Edo Jurić, Julijana Vladetić i Vera Jurić

U srijedu, 11. V. 2011. godine, u belomanastirskoj Velikoj vijećnici u Zgradi P+8 javnosti je predstavljen 7. broj "Godišnjaka Ogranka Matice hrvatske u Belom Manastiru". Pred pedesetak posjetilaca "Godišnjak" su predstavili predsjednica Ogranka Julijana Vladetić, glavni urednik "Godišnjaka" Edo Jurić i lektorica "Godišnjaka" Vera Jurić.

Predstavljanje je započelo pozdravnim govorom Julijane Vladetić, potom je glavni urednik ukratko predstavio sve objavljene tekstove, od članka Ivice Getta "Socijalno-ekonomska slika Baranje krajem 2010. godine" do poezije Pavla Škulca i proze Mandice Horvat. Odlomke iz pojedinih članaka pročitala je učenica Maja Tomšić, Vera Jurić je šokačkim govorom i akcentom interpretirala tekst sastavljen od "Riječi otetih zaboravu (iz šokačkog govora sela Duboševica)", koje su skupili i u "Godišnjaku" objavili Josip Ivičin Čola i Matija Sičajmov, dok je pjesnik Pavle Škulac iz Gajića pročitao svoju pjesmu "Nasmiješi se, Tea", također objavljenu u "Godišnjaku".

Predstavljanje Godišnjaka OMH
Orkestar 'bm5h' (bm 5 harmonika)
Predstavljanje Godišnjaka OMH
Pjesnik Pavle Škulac

Program predstavljanja "Godišnjaka" bio je "začinjen" i umjetničkim programom. Na početku i na kraju orkestar "bm5h" (o kome nešto više možete saznati ovdje) izveo je jednu kompoziciju Frédérica Chopina i "Memory" iz mjuzikla "Mačke". Na kraju svi posjetioci dobili su na dar po jedan primjerak "Godišnjaka". Skup je završen domjenkom i neformalnim razgovorima.

 

Predstavljanje Godišnjaka OMH
Pedesetak posjetilaca
Predstavljanje Godišnjaka OMH
Svi posjetioci dobili su primjerak Godišnjaka
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok