MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 12. 12. 2010.

Održan drugi "Čvarakfest"

 

Drugi Čvarakfest
Drugi Čvarakfest u Karancu

Kao što smo i najavili na ovoj web-stranici, u nedjelju, 12. XII. 2010. godine, u etnoselu Karancu održan je, a u okviru Zimskog vašara, drugi "Čvarakfest". Mirovna grupa "Oaza" ovaj put nije učestvovala na Zimskom vašaru  pa o događaju izvještavamo prema vijestima objavljenim u "Glasu Slavonije" i na web-stranici Radija Baranja. Drugi "Čvarakfest" okupio je 13 "majstora od čvaraka" (koje "Glas" naziva "čvarak-majstorima"). Oni su pred četveročlanim žirijem sastavljenim od dobrih "čvarkoznalaca" (opet izraz iz "Glasa") morali pokazati tko je najbolji. Pobijedio je jedanaestogodišnji (!) Luka Piljić, sin Marka Piljića, vlasnika karanačkog smještajnog kapaciteta "Ivica i Marica".

Drugi Čvarakfest
Dječak Luka Piljić pobjednik Čvarakfesta

Za Luku se tvrdi da dobro zna kako se tope čvarci. Od samog je početka miješao po dnu kotla i pazio da čvarci ne zagore. Kada je 'pustila' mast, obuzela ga je blaga nervoza, ali ne zbog topljenja nego zbog navijača, objasnio je novinarima njegov kum Zlatko Mijić, koji mu je, uz oca Marka, zdušno pomagao pri cijeđenju čvaraka, dodajući kako je dobro da se mlađe generacije uče autohtonim običajima. A da po srijedi nisu samo običaji, dokaz su i cijene "friško" pečenih čvaraka, koje su se kretale oko 70 kunapo kilogramu.

Drugi "Čvarakfest", popraćen veselom tamburaškom svirkom, organizirala je Turistička zajednica Baranje, a na njemu su kao gosti bili i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te pjevač, glumac i voditelj Davor Dretar Drele.

O prošlogodišnjem, prvom "Čvarakfestu" možete pročitati ovdje.

Pročitano 1504 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok