MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 06. 11. 2010.

Neki umiru putujući

Neki umiru putujući
Demonstracije Prijatelja životinja
Dok je trajao trening društvenog poduzetništva u prostorijama "British Councila" u zagrebačkoj Ilici broj 12 (o čemu možete čitati ovdje), učesnici treninga začuli su galamu, trubljenje i zviždanje s ulice pa su izašli na balkon da vide o čemu se radi.

Kako bi skrenuli pažnju na neprovođenje zakonskih propisa i okrutnu stvarnost životinja u transportu, aktivisti udruge "Prijatelji životinja" u dugoj su protestnoj povorci toga dana (6. XI. 2010) krenuli s Trga maršala Tita, prošli kroz Ilicu i stigli na Trg bana Jelačića te u 12 sati izveli performans u komu su maskirani aktivisti u transportnom vozilu simbolično prikazali patnju životinja na evropskim cestama te koliko je dug i mučan njihov put od farme do klaonice. Procjenjuje se, naime, da se godišnje diljem Evrope prevozi više od šest milijuna životinja dulje od osam sati.

Treću godinu za redom aktivisti udruge "Prijatelji životinja" ukazuju na užase dugih transporta životinja na posljednje odredište prije klanja. Većina ljudi nije svjesna kako životinje tokom transporta, često na velike udaljenosti bez odmora i iskrcavanja, u svim vremenskim uvjetima, doživljavaju užase koji prethode klanju prema kojem putuju. Iz kamiona se na odredištu iskrcavaju uplašene, gladne i žedne životinje, ranjene, polomljenih udova. Mnoge ostaju ležati u kamionima u vlastitim fekalijama, često ugušene zbog vrućine ili zbog međusobnog gaženja u pretrpanim kamionima ili pak smrznute zbog hladnoće.

Neki umiru putujući
Transport živih životinja je nepotreban...
Neki umiru putujući
...neetičan i okrutan
Hrvatska nema sve uvjete za transport i tranzit životinja s obzirom da joj nedostaju odmorišta za životinje i odgovarajući granični prijelazi, no ceste su svejedno pune pretrpanih kamiona. Na granici životinje znaju čekati i po deset sati iako se jedino u iznimnim uvjetima smiju zadržati do dva sata. Mučna putovanja životinja koje se prevoze iz Evropske unije često traju i nekoliko dana. Transport živih životinja potpuno je nepotreban, neetičan i okrutan, kažu "Prijatelji životinja", te bi kao takav trebao biti u potpunosti zabranjen.
Neki umiru putujući
Stop transportu životinja
Neki umiru putujući
Životinje su živa bića, a ne roba

Opširnije informacije i potresne slike mogu se pročitati i vidjeti na web-stranici "Prijatelja životinja".

Pročitano 646 puta
Prethodni i sljedeći članak: « Koncert učenika OGŠ-a Martin je u Zagrebu »
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok