MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 06. 11. 2010.

Trening društvenog poduzetništva

Trening neprofitnog poduzetništva
Snežana, Jasna, Vesna, Iris, Sanja, Jelena, Ana
U petak i subotu, 5-6. XI. 2010. godine, u Zagrebu je održan prvi modul treninga društvenog poduzetništva. Trening organizira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s "British Councilom", u čijim se prostorijama i održava. Preostala dva modula održat će se 10. i 11. siječnja i 7. i 8. veljače 2011. godine.

Na treningu je učestvovalo 37 osoba: predstavnika udruga, Ureda za udruge, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Na prvom modulu, nakon kratkog predstavljanja polaznika, bilo je govora o sljedećim temama: što je društveno poduzetništvo, relevantnost i karakteristike društvenog poduzetništva, tko su društveni poduzetnici, principi i vrste društvenog poduzetništva, marketing, određivanje ideje društvenog poduzetništva, faze istraživanja tržišta, definiranje klijenata, identificiranje dionika… Trening je držao Freer Spreckley iz engleske kompanije "Local Livelihoods" Ltd.

Sudionici treninga podijeljeni su u pet grupa po principu teritorijalne podjele Hrvatske. U grupi Slavonije i Baranje bile su: Iris Beneš – Brodsko ekološko društvo, Slavonski Brod; Jelena Kamenko – Volonterski centar Osijek; Snežana Paripović – SOS telefon – Poziv u pomoć, Virovitica; Sanja Vuković-Čović – Proni Centar za socijalno podučavanje – Osijek; Jasna Petrović – Udruženje za mir i ljudska prava "Baranja", Bilje; Ana Rebrina – Projekt građanske demokratske inicijative, Beli Manastir, i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

trening neprofitnog poduzetništva
Izlaže Gordana Forčić iz Smarta
trening neprofitnog poduzetništva
U sredini: trener iz Engleske

trening neprofitnog poduzetništva
Iris objašnjava skicu tržišta Slavonije i Baranje
Kao vježbu, svaka je grupa odredila ideju kojom će se baviti u razvijanju društvenog poduzetništva, odredila ciljane skupine koje će se baviti takvim društvenim poduzetništvom, odredila korisnike, partnere, dobavljače, konkurenciju i, što je najvažnije, tržište.

Na kraju prvog modula svaka je grupa dobila zadatak da napravi poslovni plan odabrane ideje i to uz pomoć trenera kojeg će dobiti. Osim toga, svaka grupa treba da se još jednom sastane na mjestu koje je najbliže svim članovima grupe.

A na koncu su organizatori iz "British Councila" informirali učesnike o internetskoj platformi za društvene poduzetnike, kojom se želi povezati učesnike takvih treninga iz svih zemalja koje su uključene u projekt (a to su, osim Hrvatske, Filipini, Gruzija, Indonezija, Japan, Kina, Novi Zeland, Srbija, Tajland, Turska, Ukrajina i Vijetnam). Adresa platforme je ovdje, a registracija je besplatna.

Trening neprofitnog poduzetništva
Skica tržišta Slavonije i Baranje

Pročitano 663 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok