MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 22. 08. 2010.

Festival "Slama 2010"

Festival Slama 2010.
Skulptura od slame

Od 16. do 22. VIII. 2010. godine, na Obiteljskom gospodarstvu "Fallerovi dvori" blizu baranjskog Luga, Udruga za poticanje umjetničke svijesti u društvu "Slama" po peti je put organizirala međunarodni "land-art-festival" posvećen skulpturama od slame, ovaj put pod imenom "Slama 2010". Za javnost festival je bio otvoren u subotu i nedjelju, 21. i 22. VIII, kad su brojni posjetioci mogli uživati u slamnatim kreacijama, ali i ponudi pića i autohtonih jela.

Tema ovogodišnjeg festivala bio je toranj. Na toj se temi bazirao centralni zajednički rad umjetnika, koji su preko tjedna stvarali slamnate skuplture. Toranj je na kraju ritualno spaljen, a njegovim se spaljivanjem označava kraj jednog i početak novog ciklusa unutarnjeg preispitivanja. Osim tornja, u plamenu su ritualno završile i druge skulpture, poput dimnjaka, na primjer. Uz umjetnike iz Hrvatske, na festivalu su učestvovali i umjetnici iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Norveške, Njemačke, Slovačke, Srbije i dalekog Meksika.

(Fotografiju smo posudili s internetskih stranica Radija Baranja.)

Pročitano 804 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok