MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 25. 02. 2022.

Webinar "Izazovi proširenja pješačkih zona u gradovima"

Sudionici webinaraSudionici webinaraNa webinaru "Izazovi proširenja pješačkih zona u gradovima", održanom 25.2.2022. godine, u petak, sudjelovala je, ispred "Oaze", Dragana Brnjevarac. Prvi ovogodišnji tematski webinar CIVINET-a trajao je u periodu od 11 do 13 sati.

U skladu s temom, govorilo se o već preuskim nogostupima koji su dodatno zakrčeni nepropisno parkiranim vozilima, kantama za otpad, terasama ugostiteljskih objekata, stupovima javne rasvjete i slično. Moguće rješenje ovih problema su pješačke zone i njihovo proširivanje. One su u mnogim gradovima doprinijele kvalitetnijem životu građana, ali i ekonomskom prosperitetu i ozelenjavanju.

Govorili su Mario Ćosić s Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, kao i predstavnici nekoliko gradova, poput Zagreba, Kruševca i Ljubljane, koji su iznijeli svoja iskustva u planiranju i uvođenju pješačkih zona. Da je tema bila interesantna govori i činjenica da je webinar trajao 30 minuta duže od predviđenog kako bi predavači mogli odgovoriti na sva pitanja koja su sudionici postavili.

Webinar je organiziran kao dio aktivnosti projekta CLIMASUM koji je dio Europske klimatske inicijative njemačkog Saveznog ministarstva za okoliš, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok