MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 12. 07. 2021.

Poziv na "Izložbu tradicionalnih baranjskih čarapaka"

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Centar za kulturu Grada Belog Manastira i Etnološki centar baranjske baštine organiziraju "Izložbu tradicionalnih baranjskih čarapaka" s motivima baranjskog šokačkog veza, kao i radionicu izrade šokačkih čarapaka. Ministarstvo kulture i medija ove je godine zaštitilo umijeće izrade baranjskih šokačkih vezova, utvrdivši mu svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra.

Izložba se možete posjetiti od 12. VII. 2021. godine sve do kolovoza radnim danom od 8 do 16:30 sati. Na izložbi su postavljeni segmenti životnog stvaralaštva i umijeća Janje Jednašić iz Duboševice (narodski Daljoka), a postavio ju je ljubitelj baranjskih običaja i starina Marko Horvat također iz Duboševice.

(Opširnije: Radio Baranja; Radio Osijek; Facebook)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok