MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 08. 01. 2021.

Potpisan ugovor za program "Dostojanstveno starenje"

U petak, 8. I. 2021. godine, dopisnim putem "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić potpisala je ugovor vrijedan 126.000 kuna s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike za financiranje program "Dostojanstveno starenje". Program je prošao na natječaju za prijavu progrāmā usmjerenih unapređenju kvalitete života i zaštiti prava starijih za 2021. godinu. Program će trajati dvije godine, a ugovorena sredstva predviđena su za 2021.

Taj program "Oaza" će provesti u partnerstvu s Centrom za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek. Cilj program je organiziranjem dnevnih aktivnosti koje su prilagođene potrebama i interesima starijih osoba, informiranjem o njihovim pravima i prevencijom zloupotrebe ugovora o dosmrtnom / doživotnom uzdržavanju smanjiti socijalnu isključenost starijih osoba na području Grada Belog Manastira.

Provedba programa već je počela 1. I. 2021. i trajat će cijelu godinu. Neke od programskih aktivnosti bit će: organizirani izleti, predavanja, radionice, druženja, volonterske akcije…

Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine može se vidjeti OVDJE. Mirovna grupa Oaza navedena je tablici za Prioritetno područje 1. pod rednim brojem 6.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok