MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 04. 11. 2020.

Obilježavanje Svjetskog dana romskog jezika

Savez Roma u Republici Hrvatskoj "Kali Sara" već jedanaestu godinu zaredom obilježava jedan od najznačajnijih nacionalnih praznika – Svjetski dan romskog jezika.

Ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana romskog jezika održavat će se od 5. do 7. XI. 2020. godine. Manifestacija obilježavanja započinje u četvrtak, 5. XI., u 10 sati u prostorima Saveza Roma RH "Kali Sara" u Zagrebu. Istog dana obilježavanje se nastavlja otvaranjem "Dana romske kulture" u Osječko-baranjskoj županiji, kad će biti otvorena izložba "Tisuću godina migracije Roma" u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru, s početkom u 18 sati.

U Belom Manastiru, u petak 6. XI., bit će otkrivena i skulptura u Parku "5. studeni", s početkom u 11 sati, a istog dana u 17 sati u Centru za kulturu "Sigmund Romberg" u Belišću bit će održana tribina povodom Dana romske kulture i Svjetskog dana romskog jezika. U Valpovu će u subotu, 7. XI., u Centru za kulturu "Matija Petar Katančić" biti održana projekcija filma "I mi smo branili Hrvatsku: Romi u Domovinskom ratu", s početkom u 17 sati.

Na inicijativu saborskog zastupnika Veljka Kajtazija, hrvatski Sabor pozvao je Vladu RH i sva nadležna ministarstva i druga tijela državne uprave, lokalne i regionalne samouprave, znanstvene institucije, medije i organizacije da, prema svojim mogućnostima, pridonesu popularizaciji i standardizaciji romskog jezika te očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta Roma.

(Izvor: novosti.hr)

Pročitano 202 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok