MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 11. 05. 2010.

Obrasci za transparentnu dodjelu sredstava (II)

Sastanak u Društvenom centru
Rasprava o obrascima za dodjelu sredstava
Kao što je bilo i najavljeno, u utorak, 11. V. 2010. godine, u zajedničkim prostorijama Društvenog centra održan je drugi sastanak grupe koju je formirao Forum udruga Grada Belog Manastira s ciljem da izradi obrasce i popratne dokumente kojima bi se omogućilo transparentno dodjeljivanje sredstava lokalnim udrugama iz proračuna Grada Belog Manastira. Grupa u sastavu Mirela Alagić (P.G.D.I.), Erika Jasnić (ZVO), Nikola Opačić (antifašisti) i Vesna Nedić ("Oaza") ponovo se sastala s predstavnikom Grada Belog Manastira Predragom Stojanovićem. Prihvaćen je pročišćeni tekst Obrasca za prijavu projektnog prijedloga i Izvještaja o provedbi projekta te će, uz manje izmjene, biti predstavljeni na sastanku Foruma udruga koji je zakazan za ponedjeljak, 17. V. 2010. godine.

O nazivu Odbora
Nakon konzultacija s pravnicima i gradonačelnikom, Predrag Stojanović je predložio da se Odbor za financiranje projekata (kako je predloženo na prvom sastanku) ipak nazove Odbor za ocjenu projektnih prijedloga udruga jer će taj odbor ocjenjivati projektne prijedloge, a konačnu odluku o odobravanju financijske potpore odnosno odbijanju određenog projektnog prijedloga donosit će Gradsko vijeće. Forumu udruga i Gradu prepušteno je da odluče kako će se birati pet članova tog odbora, tj. hoće li svih pet članova birati Grad ili tri grad, a dva udruge.

Moguć sukog interesa
Upravni odbor Mirovne grupe Oaza protivi se prijedlogu da dva člana Odbora budu predstavnici udruga jer će se njihove udruge naći u sukobu interesa kod ocjenjivanja projektnih prijedloga ili se uopće neće moći prijavljivati na natječaj Grada Belog Manastira.

Poslovnik o radu Odbora za ocjenu projektnih prijedloga udruga znatno je izmijenjen i također će biti predstavljen Forumu udruga na sastanku 17. V. 2010. Ostavljena je mogućnost da članovi grupe i predstavnik Grada do ponedjeljka predlože još neke izmjene spomenutog Poslovnika.

Pročitano 741 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok